Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

Uvjeti poslovanja

Stranica MojaAkcija.hr  u potpunom je vlasništvu tvrtke Info Pult d.o.o. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena Pravila, odredbe Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti osobnih podataka, Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkim komunikacijama te ostalih važećih propisa Republike Hrvatske.

Izmjene pravila i uvjeta korištenja

Trgovac zadržava pravo promjene ovih Pravila i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.
Promjene stupaju na snagu trenutkom objave.

Odgovornost

MojaAkcija.hr ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba ili zlouporabe bilo koje od navedenih. MojaAkcija.hr povremeno može biti nedostupna radi različitih tehničkih poteškoća.

Račun

Korisnik MojaAkcija.hr originalni račun dobiva po dostavi robe na adresu koju je naveo prilikom narudžbe.

Obilježja proizvoda i usluga

Podaci o proizvodima prikazani na internetskoj trgovini podložni su računalnim greškama, nepravilnostima u radu aplikacije i/ili poslužitelja, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. Prodavatelj će na internetskoj trgovini nastojati dati što precizniji opis i sliku proizvoda ali ne preuzima odgovornost za potpunu točnost navedenih podataka. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se mogu istovremeno procesuirati, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku.

Cijena proizvoda

Cijene na internetskoj trgovini iskazane su u kunama (HRK), a trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave, jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima korištenja i kupnje.

Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda s PDV-om, cijena dostave ako je naplatna, ovisno o količini naručenih proizvoda i prikazuje se objedinjeno, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručene proizvode i usluge.

U slučaju plaćanja internetskim bankarstvom i nalogom za nacionalna plaćanja (koji je zamijenio plaćanje općom uplatnicom), troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl.10.st1., st.2. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na Info Pult d.o.o., Ulica Hrvatske republike 19c, 31000 Osijek ili putem elektroničke pošte na prigovor@mojaakcija.hr

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili adresu elektroničke pošte za dostavu odgovora, te broj računa na koji se prigovor odnosi.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016. na području EU sporove vezane uz internetsku kupnju je moguće riješiti putem posebne platforme.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom internetske kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.), svoj prigovor možete podnijeti na gornjoj poveznici. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Vrste plaćanja i jamstvo za robu

Transakcijski račun/Opća uplatnica
Plaćanje putem transakcijskog računa možete izvršiti na:
Raiffeisenbank Austria d.d. HR9324840081135071335 | SWIFT: RZBHHR2XXXX

Povrat neodgovarajuće ili oštećene robe

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:

  • Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja  robe i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku, odbiti preuzeti pošiljku i odmah o tome obavijestiti  MojaAkcija.hr
  • Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba drugačija od naručene dužan je o tome obavijestiti MojaAkcija.hr
  • Ako je isporučena roba uistinu neodgovarajuća ili oštećena  mojaakcija.hr će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku napraviti zamjenu naručene robe ili povrat novca.
  • Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.

Materijalni nedostaci

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Zamjena krivo naručene robe

Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.
Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:

  • Kupac je dužan u najkraćem  mogućem roku, a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti mojaakcija.hr da želi zamijeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na prodaja@mojaakcija.hr
  • Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu s koje je poslana, kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu. Kada MojaAkcija.hr zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.
  • Neodgovarajući proizvodi koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti ne upotrijebljeni, neoštećeni  i u originalnoj ambalaži sa priloženim originalnim računom.
  • mojaakcija.hr ne preuzima odgovornost u slučaju netočnih podataka niti posljedica koje to može prouzročiti.
  • Za točnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu odgovoran je isključivo kupac/naručitelj.

Povrat naručene robe bez razloga (pravo na jednostrani raskid ugovora)

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem mojaakcija.hr ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br.41/14).

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora.

Roba koju kupac vraća, mora biti ne upotrijebljena i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca i trošak dostave

Nakon što roba bude vraćena mojaakcija.hr će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:
Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

Primjer: ako kupac izričito zahtjeva toner ili tintu koje ne odgovaraju za njegovo vozilo prema preporuci proizvođača, a iste su naručene prema njegovoj specifikaciji tada kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora

Politika zaštite osobnih podataka na Internet stranicama mojaakcija.hr

Osobni podaci su nam iznimno važni te korištenjem ove web stranice isti ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili. Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom ili putem obrasca koji nam dostavljate e-mail poštom mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vaš e-mail poslati drugim zaposlenicima ili dobavljačima koji mogu bolje odgovoriti na vaša pitanja. Osobni podaci mogu se prikupljati u svrhu marketinških aktivnosti. Daljnja obrada osobnih podataka u povijesne, statističke ili znanstvene svrhe neće se smatrati nepodudarnom, pod uvjetom da se poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere.

Close