Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

“U zdravom tijelu zdrav duh”? Koliko puta ste već čuli ovu staru ‘narodnu mudrost’? Nije to isprazno ‘mudrovanje’…

Da bi ste zaista imali u zdravom tijelu zdrav duh,nije potrebno toliko puno koliko mislite … niti novaca, niti vremena…
Današnji ‘sjedelački stil’ života pogubno utječe na naše zdravlje, a samim time i na naše raspoloženje. Sjedimo na poslu (većina nas), sjedimo dok učimo, sjedimo kod kuće pred televizorom ili računalom, sjedimo na kavicama… Pri tome najčešće nešto grickamo, uglavnom ‘nezdravo’, a tu su još i redovni obroci… I za čas se nađete u najvećem medicinskom problemu današnjice; u kategoriji pretilih.

Sami sebi ste teški, bole Vas leđa, vrat, ruke, bokovi i ‘guza’ samo se šire, a ogledalo Vam je najveći neprijatelj? Ako Vam je sve ovo poznato, vrijeme je da se pokrenete dok stvari nisu postale još gore i pogubinije za Vaše zdravlje.

Prvi i najlakši korak je promjena prehrambenih navika. Zaboravite na većinu hrane koju ste konzumirali tijekom zimskih mjeseci. Pozdravite se sa masnim mesom, kobasicama, čvarcima, kolačima i svime s čime ste se do sada ‘kljukali’.
Obujte udobne patike i prošetajte do tržnice. Ne po slaninu i kobaje, nego po mlado povrće i sezonsko voće, piletinu, puretinu, ribu…
Nemojte preskakati obroke. Doručak je najvažniji obrok u danu jer nam daje potrebnu energiju za obveze koje su pred nama i obavezno treba sadržavati ugljikohidrate. Ne vruća peciva i bureke, nego voće, integralni kruh, zobenu kašu, med… Nadopunite doručak voćnim smoothiem s dodatkom orašastih plodova i cijeli ćete dan naprosto ‘prštati’ od energije.

Ručak bi trebao biti kombinacija proteina, i povrća (npr. pileće bijelo meso i salata), a večera proteina i, vjerovali ili ne, masti. Što ne znači da smijete večerati kruh s masti, ali je npr. poželjno posno meso, riba i šaka orašastih plodova (najbolje badema).

Nemojte si udovoljavati hranom; jedite koliko je organizmu potrebno, izbacite grickalice, ne jedite u kasnim večernjim satima i riješili ste pola problema. Reducirajte obroke ili što bi naši stari rekli; doručak pojedite sami, ručak podijelite s prijateljima, a večeru dajte neprijatelju.

Ne budite nestrpljivi i ne očekujte brze rezultate, ovo je dugotrajna borba koja se treba pretvoriti u životni stil. Kilogrami koje ste skinuli suludim dijetama, izgladnjivanjem ili ‘ne daj Bože’ kojekakvim tabletama, brzo se vraćaju.

Za zdravlje našeg tijela i duha, neophodna je fizička aktivnost. Nemojte sada odmah navući tenisice i pokušati odtrčati maraton. Započnite s laganim šetnjama ili malo bržim hodom, postepeno pojačavajući tempo. Ili krenite na dužu vožnju biciklom.

Jedan od najboljih i za naše tijelo najmanje stresnih oblika fizičke aktivnosti je plivanje. Danas gotovo svaki veći grad ima bazene, pa Vam je ovaj vid rekreacije dostupan cijele godine.

Ako ne volite šetnje ili ne možete dugo boraviti na otvorenom (npr.zbog alergija), postoji bezbroj drugih mogućnosti. Fitness centri i teretane ‘niču kao gljive’ na svakom ćošku. Nude se različiti programi vježbanja za reduciranje tjelesne težine, oblikovanje tijela, snagu i izdržljivost. Bitno je da znate što želite, da se posavjetujete sa stručnom osobom i odaberite grupne ili individualne treninge prilagođene Vašoj trenutnoj kondiciji.

Tu su i mnoge sprave za vježbanje koje će Vam, ako ih dobro i pravilno ‘napadnete’ omogućiti da izbacite nakupljeni stres. Kada se dobro umorite i iznojite, osjećati ćete s puno bolje, poletnije i zadovoljnije.

Prilikom svake aktivnosti obavezno konzumirajte dovoljno tekućine, najbolje vode. Izbjegavajte energetske napitke jer su često prepuni šečera, pa ćete s njima samo poništiti efekt svega pozitivnog što se učinili za sebe.
Odvojite za sebe sat-dva, dva-tri puta tjedno i rekreirajte se uz MojuAkciju.hr

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Omis, 180520.
Michal Wojciech Senczuk, predsjednik uprave trgovackog lanca Studenac, pozira u svom uredu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pemo i Lonia postaju Studenac

Započeo je proces integracije i preuređenja prodavaonica Pema i Lonije u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj

Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s […]

Izolirka je dokazano pravi partner u građevini

Poslujući po principu „od podruma do krova” u ponudi imaju sve kategorije proizvoda: gruba gradnja, drvena građa, pokrovi, izolacije, fasadne sustave, suha gradnja, okućnica, podne obloge, odvodnja, boje i lakovi, te naravno alati i oprema

Imati pravog partnera za bilo koji posao je bitno. A imati pravog partnera u građevinskim zahvatima je jako bitno. Baveći […]

Pevec potvrdio informaciju da Pevex ne smije koristiti ime i žig Pevex

Ovo su, zapravo, zadnji njihovi registirani brendovi – to je ovaj X, a ima i onaj ‘Tako lako'”, pojašnjava Pevec

Zdravko Pevec potvrdio informaciju da je Zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske prije nekoliko dana donio rješenje prema kojem Mario […]

Close