Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

Skijanje – sport u kojem može uživati cijela obitelj!

Skijanje – sport u kojem može uživati cijela obitelj!

Skijanje je kod nas svakako jedan od najraširenijih i najomiljenijih zimskih sportova, koji predstavlja odličnu zabavu i rekreaciju za sve generacije. Nove mogućnosti najma opreme za cijelu obitelj učinili su taj sport, koji je nekada bio smatran luksuzom, dostupnim svakoj osobi koju veseli zabava na snijegu!

Ljubitelji bijelih padina  uporabom skija oduvijek  vole kretati po snježnim površinama u prirodnom i uređenom okolišu. Sport je postao posebno omiljen razvojem modernih uređaja: ski-liftovi i žičare, kojima se možemo udobno odvesti do vrha brijega, odakle si možemo priuštiti mnoštvo uzastopnih spuštanja.

Moderna skijališta danas omogućuju svojim korisnicima, uz dugu skijašku sezonu, sigurne i pažljivo uređene staze od prirodnog i umjetnog snijega na kojima je osiguran red i poštivanje skijaškog bontona.

Kod opreme posebnost su skije za žene. Radi se o skijama koje su posebno prilagođene ženskoj konstituciji. Proizvođači su posebnu pozornost namijenili dizajnu skija za žene.

Kod skija za djecu je, u pravilu, bolje da su kraće nego duže. Skije za početnike trebaju biti mekane i torzijski stabilne. Ni štapovi ne smiju biti predugi. Kad dijete primi naopako okrenuti štap pod krpljama, položaj lakta treba pod pravim kutom. Tako najjednostavnije možete odrediti optimalnu dužinu skijaških štapova.

Za zaštitu tijela od hladnoće, vjetra i snijega na skijalištu odgovorne su različite udobne, kvalitetne, istovremeno i veoma moderne skijaške jakne. Kvalitetna skijaška jakna mora biti lagana, nepromočiva i maksimalno udobna, a isto vrijedi i za skijaške hlače. Za udobnost i toplinu tijekom skijanja vrlo je važno obući se u više slojeva, zato je uz skijašku jaknu i hlače vrlo važno obući toplo skijaško donje rublje, skijašku majicu, odnosno dolčevitu, skijaški pulover i termo skijaške čarape.
Svaki skijaš zna da skijaškoj opremi pripadaju i skijaške cipele. Pravilno odabrane skijaške cipele trebaju biti dovoljno velike, a istovremeno trebaju osigurati optimalno uporište za nogu.
Za sigurnost tijekom spuštanja po bijelim padinama dio obavezne opreme svakog skijaša čini kvalitetna skijaška kaciga. Skijaška kaciga zaštiti će glavu skijaša tijekom padova i drugih nezgoda. Tijekom skijanja izloženi ste vjetru, hladnoći i štetnom utjecaju sunčevih zraka za oči, zato je preporučeno nositi skijaške naočale koje omogućuju skijašu bolju vidljivost s obzirom na vrijeme. Kako bi zaštitili ruke od hladnoće i ozljeda, dio opreme svakog skijaša nedvojbeno čine i kvalitetne skijaške rukavice.

Foto: unsplash

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Izolirka – na jednom mjestu sve što Vam treba za gradnju!

Ponosni su što većina kupaca koji su kupovali kod njih, ostaju kod njih, a preporuka drugim investitorima osigurala im je dugoročno poslovanje i proširenje poslovanja na osam poslovnica širom Slavonije i Baranje

Zavirite u Izolirka jesenski katalog i sigurno ćete pronaći inspiraciju za svoje  građevinske projekte. Planirate gradnju, adaptaciju ili dekoraciju svog […]

Studenac preuzima još jednu tvrtku, imat će čak 1200 trgovina

U Studencu radi 3060 ljudi čija je prosječna neto plaća prošle godine bila 858 eura

Kako doznajemo, Studenac kupuje bjelovarski trgovački lanac Špar koji ima 40 dućana te posluje na području bjelovarske, koprivničke i zagrebačke županije. Sve je već […]

Omis, 180520.
Michal Wojciech Senczuk, predsjednik uprave trgovackog lanca Studenac, pozira u svom uredu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pemo i Lonia postaju Studenac

Započeo je proces integracije i preuređenja prodavaonica Pema i Lonije u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj

Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s […]

Close