Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

Recite zbogom ljetnim vrućinama – uživajte u ugodno rashlađenim prostorima!

Znojni, ljepljivi, nervozni i umorni – ako i Vi ovako doživljavate ljeto vrijeme da kažete zbogom ljetnim vrućinama! Nema potrebe da se ‘topite’ od ranog jutra do kasnih noćnih sati jer rješenja postoje i sve su povoljnija i pristupačnija. I pri tome ne mislimo na hladna pića i sladoled, suncobrane, šešire i laganu odjeću koji su, dakako, poželjni ali ne baš uvijek i prikladni. I onda se iz raznih spremišta izvlače ventilatori i ostali rashladni uređaji.
Kako bi što lakše podnijeli ljetne vrućine, kako na poslu tako i u kući (ili godišnjem) mnogi uživaju blagodati klimatizacijskih uređaja.

Zbog sve duljih i toplijih ljeta, klime su postale neophodne, pa samim time i pristupačnije. U brojnim trgovačkim centrima, čak i onima koji nisu specijalizirani za prodaju i servisiranje, možete pronaći veliku ponudu klima uređaja brojnih brendova. Odabir često nije jednostavan, a ovisi prvenstveno o veličini i namjeni prostora. Danas gotovo sve klime imaju inverterske kompresore koji troše znatno manje energije. Osim toga, ovakvi uređaji pogodni su kako ljeti za hlađenje, tako i zimi za grijanje. Ako kupite klima uređaj s WiFi modulom, ušteda energije biti će još veća. Jednostavno se povežete preko pametnog telefona i uključite klimu i prije nego što ste stigli kući ili na posao. Na taj način izbjegava se danonoćni rad, smanjuje se potrošnja i produljuje radni vijek samog uređaja.

Iako klime osiguravaju ugodnije životne i radne uvjete, njihovo nepravilno korištenje može imati negativne posljedice. Kronična upala sinusa, jake glavobolje i ukočeni mišići samo su neki od simptoma koji nastaju zbog nepravilnog korištenja klime.

Kako bi izbjegli neželjene posljedice, podsjećamo Vas na 5 osnovnih pravila.
1. Razlika između vanjske i unutarnje temperature ne smije biti veća od 7 do 10 stupnjeva.
2. Pokušajte uvijek prvo rashladiti prostoriju, ugasiti klimu, pa tek onda boraviti u prostoru.
3. Redovito održavajte i čistite filtere koji su idealna podloga za razvoj štetnih mikroorganizama.
4. Pazite da klimatizacijski uređaj nikada ne piri direktno na vas.
5. Za što ekonomičnije trošenje struje pripazite da su vrata i prozori dobro zatvoreni i da ga kroz njih ne dolazi topao zrak. Što se se klima više “bori” s vrućim zrakom, to će jače raditi i trošiti više energije.

Ukoliko niste u mogućnosti ugraditi klimu, odaberite rješenja poput prijenosnih klima, rashlađivača zraka ili ventilatora. Prijenosne klime odlično su rješenje za manje prostore. Osim toga mogu se brzo i lako premještati iz prostora u prostor, pa čak i ponijeti na ljetovanje.

Rashlađivači zraka rade na principu hlađenja vode koja rashlađuje i vlaži zrak u prostoriji. Ventilatori rade na principu brzog strujanja zraka pri čemu se on hladi i distribuira u prostoru.

Kad se spomninju ventilatori mnogi od nas imaju predodžbu o malim, ružnim uređajima koji se ne uklapaju u moderne interijere. Pogrešno! Danas se u ponudi mogu naći mnoge inačice ovog najpovoljnijeg rashladnog uređaja. Klasični stolni, stajaći ili stropni ventilatori mogu se pronaći u dizajnerskim izvedbama. To posebno vrijedi za stupne ventilatore koji se svojim dizajnom i raznim izborom boja i materijala uklapaju u sve interijere.
Ako se želite riješiti neugodnih ljetnih vrućina, uskladite svoje želje i potrebe i rashladite se uz MojuAkciju.hr

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Izolirka – na jednom mjestu sve što Vam treba za gradnju!

Ponosni su što većina kupaca koji su kupovali kod njih, ostaju kod njih, a preporuka drugim investitorima osigurala im je dugoročno poslovanje i proširenje poslovanja na osam poslovnica širom Slavonije i Baranje

Zavirite u Izolirka jesenski katalog i sigurno ćete pronaći inspiraciju za svoje  građevinske projekte. Planirate gradnju, adaptaciju ili dekoraciju svog […]

Studenac preuzima još jednu tvrtku, imat će čak 1200 trgovina

U Studencu radi 3060 ljudi čija je prosječna neto plaća prošle godine bila 858 eura

Kako doznajemo, Studenac kupuje bjelovarski trgovački lanac Špar koji ima 40 dućana te posluje na području bjelovarske, koprivničke i zagrebačke županije. Sve je već […]

Omis, 180520.
Michal Wojciech Senczuk, predsjednik uprave trgovackog lanca Studenac, pozira u svom uredu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pemo i Lonia postaju Studenac

Započeo je proces integracije i preuređenja prodavaonica Pema i Lonije u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj

Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s […]

Close