Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

Vrijeme je za postblagdanski detox – zaboravite na šunkice, jaja i kolače!

Ako su Vam uskršnji blagdani izgledali ovako ‘sjedi – jedi, sjedi -jedi..’ vrijeme je za postblagdanski detox. Zaboravite na šunkice, jaja, kolače, masne sireve, alkohol… Svi blagdani s obilnim trpezama su iza nas, pa izgovora više nemate.

Proljeće sa sobom donosi i brojne posebnosti i specijalitete u kojima ćemo uživati, a pogodite što – svi su zdravi! Miris svježih jagoda, trešnji, raznolikog povrća… Mmm, zdravo ne mora biti nužno neukusno.
Ovo je najbolje vrijeme za za detoksikaciju, jer naše tijelo prati ritam prirode. Potrebna je detoksikacija organizma i priprema kože za vrele ljetne dane.

Naš organizam je opterećen ne samo probavljanjem teške i nezdrave hrane. On mora također eliminirati pesticide, onečišćenja i toksične tvari, koje ulaze u tijelo iz našeg okruženja i hrane. Dodajte još i stres, prebrzi ritam života i manjak vježbe. Sve ovo može preopteretiti i oslabiti organizam i spriječiti njegov pravilan rad.

Za svako liječenje, pa tako i za “samoliječenje” detoksikacijom treba se dobro pripremiti, kako fizički, tako i psihički, upoznati se sa tijekom detoksikacije i popratnim nuspojavama koje se mogu javiti. Nuspojave poput mučnine, glavobolje, lošeg zadaha, tjeskobe, manjka koncentracije i slično najčešće su, a ukoliko vas krenu ‘hvatati’ usporite tempo – ne može niti jedna detoksikacija biti važnija od toga kako se osjećate! Detox je tu kako biste se bolje osjećali, a ne razboljeli!

Gladovanje na bazi sokova podrazumijeva pijenje svježih sokova od različitih vrsta voća i povrća: jabuke, limuna, grejpa, grožđa, mrkve, celera, peršina… Smoothiji su hit već godinama, a najbolji možete napraviti uz Nutribullet – on će vam biti glavni saveznik u detoxu. A nije loš ni blender ili štapni mikser.

Najčešće namirnice za pripremu detox napitaka su kupus, limun, češnjak, kelj, mladi špinat, celer, jagode, džumbir, zeleni čaj… Svaka od ovih namirnica ima drugačija nutritivna svojstva i drugačije učinke, primjerice dekongestivno djelovanje, diuretičko, detoksificirajuće, antioksidacijsko i slično, pa je kod ove metode prednost to što možete birati namirnicu ili kombinaciju namirnica prema svojim potrebama.

Osim toga, sokove od voća i povrća moguće je zamijeniti juhom od povrća (naravno, bez kocke za juhu), centrifugiranim povrćem ili čajevima s detoksificirajućim djelovanjem. Ovaj tip gladovanja može trajati 5-7 dana, ne više.

Osnovni principi detox dijete je unositi što više tekućine (čiste vode, sokova, biljnih čajeva) izbjegavati kavu, alkohol, čokoladu. Jesti što više povrća i voća i sirove hrane koju možete usitniti u blenderu. Izbjegavati rafinirana ulja, bijeli šećer, glatko brašno, tjesteninu, rižu, krumpire, soju, margarin i procesiranu hranu. Jesti laganu hranu – juhe, dinstano povrće i dr. ograničiti mliječne proizvode, izbaciti sir ako je moguće, koristiti organski uzgojenu hranu tokom čišćenja ne smije se prekomjerno vježbati, preporučuje se joga i meditacija, sauna, tople kupke i izbjegavanje stresa.

Krenite u proljetno ‘čišćenje’ tijela, jedite zdravije i osjećajte se bolje uz MojuAkciju.hr.

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Omis, 180520.
Michal Wojciech Senczuk, predsjednik uprave trgovackog lanca Studenac, pozira u svom uredu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pemo i Lonia postaju Studenac

Započeo je proces integracije i preuređenja prodavaonica Pema i Lonije u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj

Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s […]

Izolirka je dokazano pravi partner u građevini

Poslujući po principu „od podruma do krova” u ponudi imaju sve kategorije proizvoda: gruba gradnja, drvena građa, pokrovi, izolacije, fasadne sustave, suha gradnja, okućnica, podne obloge, odvodnja, boje i lakovi, te naravno alati i oprema

Imati pravog partnera za bilo koji posao je bitno. A imati pravog partnera u građevinskim zahvatima je jako bitno. Baveći […]

Pevec potvrdio informaciju da Pevex ne smije koristiti ime i žig Pevex

Ovo su, zapravo, zadnji njihovi registirani brendovi – to je ovaj X, a ima i onaj ‘Tako lako'”, pojašnjava Pevec

Zdravko Pevec potvrdio informaciju da je Zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske prije nekoliko dana donio rješenje prema kojem Mario […]

Close