Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

Bojanje jaja uz pomoć pjene za brijanje, čipke, riže, laka za nokte, ženske čarape … Mogućnosti koliko vam srce poželi!

Stigli su i ti dani – obitelj je ponovno na okupu, svi su u zajedništvu i priprema se blagdansko veselje, kuha se šunka, farbaju se jaja.. Kao da smo jučer kitili bor i kuću ukrašavali lampicama, zar ne? Gdje je svo ovo vrijeme proletjelo da je već došlo doba kad beremo travu našim najmlađima za gnijezdo i uskršnjeg zeca. Kada je riječ o mališanima, jeste li već smislili poklon? Ukoliko niste, na linku pogledajte naše ideje koje će vam olakšati potragu.

Znamo kako je kada krene strka i zbrka oko spremanja kuće (ipak dolazi sva rodbina u goste), treba kuhati šunku, peći kolače i dakako – bojati jaja. Ne brinite, ove godine vam to može biti zaista lak zadatak uz naše savjete, a i ukoliko su vam dosadile uvijek iste boje i jednolična jaja – evo novih, kreativnih savjeta za jaja kakva još niste vidjeli…

1.Bojanje jestivim bojama preko papirnatog ubrusa
Ovaj način je vrlo jednostavan. Skuhajte jaja i ohladite. Zamotajte ih jedno po jedno u papirnati ubrus. Navucite čiste gumene rukavice. Stavljajte izvana jestivu boju na ubrus. Bolje je ako se boje ne dodiruju. Nasprejajte vodom iz bočice s raspršivačem. Lagano stisnite ubrus rukom tako da se iscijedi višak vode. Položite u posudu i ostavite da se suše preko noći.

2.Farbanje jaja lakom za nokte – mramorna tehnika
U plastičnu čašu ulijte vodu. Na površinu vode sipajte po nekoliko kapi lakova za nokte u željenim bojama. Uz pomoć čačkalice ili nekog štapića, lagano po površini izmješajte boje tako da dobijete zanimljivu šaru.
Prethodno skuhano jaje, lagano “provucite” kroz vodu tako da površinski sloj laka za nokte ostane zaljepljen za jaje. Ukoliko iz prve ne uspijete pokriti čitavu površinu jajeta, ostavite ga da se osuši, i proces ponovite na dijelu koji je ostao nepokriven.

3.Markeri i vlažne maramice
Na vlažnu maramicu markerima zajedno s djecom nacrtajte razne oblike. Što više boje bude na maramici, to bolje. Zatim omotajte jaje vlažnom maramicom i zatim (mame i tate), nježno stegnite maramicu na jajetu gumicom za zimnicu, ali pazite da ne razbijete jaje. Pustite da se jaja u potpunosti osuše, najbolje cijeli dan ako bojate ujutro, a ako bojate uvečer, cijelu noć. Kada je maramica suha, odmotajte i uživajte u mnoštvu boja!

4. Pomoću čipke
Stavite komadić čipke oko jajeta, pričvrstite i stavite u boju koju želite. Ostavite u boji prema uputstvima, izvadite i pustite da se malo osuši. Potom skinite čipku.

5. Kako dobiti zanimljive motive?
Motive na obojenim jajima možete s lakoćom izraditi i tako da ih prije kuhanja omotate finom špagom ili oblijepite samoljepljivom trakom pa kad to nakon bojanja skinete, ostat će zanimljive bjeline. Prije bojanja jaja uvijek nježno očistite krpom, kako bi se boja bolje prihvatila, a poslije ih premažite uljem da dobiju lijep sjaj.

6.Pjena za brijanje!
Napunite pladanj za pečenje s kremom za brijanje i izravnajte ju s gumenom špatulom. Nakapajte razne boje na kremu za brijanje (možete kombinirati po dvije ili tri boje i na taj način postići razne nijanse). Što više boje koristite, jaja će bolje upiti mramorne nijanse. Pomoću čačkalice išarajte na kapanu boju po kremi za brijanje. Stavite gumene rukavice, uzmite tvrdo kuhano jaje i kotrljajte ga po obojenoj kremi. Oprezno stavite namazana jaja na papirnate ručnike i ostavite da se osuše barem 20 minuta. Obrišite višak kreme za brijanje s papirnatim ručnikom kako biste vidjeli koji mramorni uzorak je ostao na jajima.

7. Riža
U posudu ili u čašu ide 1/4 šalice riže (nekuhane). Zatim na rižu posipajte već pripremljenom bojom za jaja. Stavite jaje unutra i poklopite ga. Cilj je dobro ga protresti kako bi se boja ravnomjerno rasporedila, ali ako je posuda preplitka, probajte ga što više uvaljati u rižu. Izvadite jaje van da se osuše.
Dobru zabavu želi Vam MojaAkcija.hr.

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Izolirka – na jednom mjestu sve što Vam treba za gradnju!

Ponosni su što većina kupaca koji su kupovali kod njih, ostaju kod njih, a preporuka drugim investitorima osigurala im je dugoročno poslovanje i proširenje poslovanja na osam poslovnica širom Slavonije i Baranje

Zavirite u Izolirka jesenski katalog i sigurno ćete pronaći inspiraciju za svoje  građevinske projekte. Planirate gradnju, adaptaciju ili dekoraciju svog […]

Studenac preuzima još jednu tvrtku, imat će čak 1200 trgovina

U Studencu radi 3060 ljudi čija je prosječna neto plaća prošle godine bila 858 eura

Kako doznajemo, Studenac kupuje bjelovarski trgovački lanac Špar koji ima 40 dućana te posluje na području bjelovarske, koprivničke i zagrebačke županije. Sve je već […]

Omis, 180520.
Michal Wojciech Senczuk, predsjednik uprave trgovackog lanca Studenac, pozira u svom uredu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pemo i Lonia postaju Studenac

Započeo je proces integracije i preuređenja prodavaonica Pema i Lonije u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj

Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s […]

Close