Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

Koliko god prekrasni, moderni ukrasi bili domovima i koliko god varijacija na temu postojalo – jedno je sigurno, ništa ne može nadmašiti prirodni cvijet koji je i najzdraviji izbor, evo zašto..

Priroda naša svagdašnja! Koliko god prekrasni, moderni ukrasi bili estetski privlačni u našim domovima i koliko god varijacija na temu postoji – jedno je sigurno, ništa ne može nadmašiti prirodni cvijet koji je najljepši ukras, ali i najzdraviji izbor iz više razloga. Razloga zbog kojih na cvijeće u našem domu možemo gledati kao na čuvare našeg zdravlja, uistinu je mnogo. Između ostalog, ono pročišćava zrak, upija elektromagnetska zračenja, umanjuje stres, širi pozitivnu energiju, štiti nas od buke, uljepšava prostor, suzbija neugodne mirise…

Biljke pročišćuju i osvježuju zrak tako što filtriraju ugljični dioksid koji izdišemo, kao i razne toksične tvari prisutne u zatvorenom prostoru, a proizvode kisik. Jedno od istraživanja vezanih uz uporabu sobnih biljaka u svrhu pročišćavanja i osvježavanja zraka provela je NASA ranih 90-tih godina prošlog stoljeća.

Svaka od testiranih biljaka, u razdoblju od 2 godine, na uobičajeni je način uzgajana u zasebnoj komori od pleksiglasa, u klimi kakva prevladava u domu ili u uredu. U te komore, svakodnevno bi se ubacila točno određena količina zagađivača, a nakon 24 sata, izmjerila bi se količina štetnih tvari u zraku, te usporedila s količinom izmjerenom prije zagađivanja. Vjerovali ili ne, pojedine sobne biljke, u roku od 24 sata, mogu ukloniti i do 90 posto različitih toksičnih tvari iz prostorija u kojima živimo ili radimo.
Posvetite se, izaberite, čuvajte! Koji je najbolji izbor biljki za vaš dom? Evo prijedloga…

Sanseverija ili ‘svekrvin jezik’

Ova biljka ća vam dopustiti da budete najljeniji vlasnik biljke na svijetu. Ne traže posebnu njegu i trebaju malo vode, a jednako im dobro odgovaraju zatvoreni i otvoreni prostori.

Klorofitum

Porijeklom iz Južne Afrike idealna je za početnike jer dobro podnosi neredovito zalijevanje. Iako voli svijetle pozicije, uspijeva i u sjeni. Čisti prostor od ksilena, ugljičnog dioksida i formaldehida.

Dracena

Jedna od najpoznatijih Dracena je zasigurno Dracaena fragrans koja je još poznata kao drvo života. Dobro podnosi slabo osvijetljena mjesta, ne odgovara joj temperatura niža od 16 stupnjeva niti učestalo zalijevanje tijekom zimskih mjeseci. Čisti prostor od formaldehida.

Orhideje, tulipani, krizanteme i gerberi su korisne su biljke u stanu jer imaju sposobnost upijanja štetnih tvari. Ove biljke utječu i na psihu popravljajući raspoloženje jer lijepo izgledaju i daju poseban izgled prostoriji u kojoj boravite.

Kuhinja

Uzgajanje začinskih biljaka (koje su najčešći izbor za kuhinju) odličan je način da cijelu godinu uživate u svježim mirisima i aromama, a jedan od važnijih trikova koje trebate znati prije nego što krenete u akciju kupovine i sadnje jest – birajte biljke koje su jednostavne za uzgajanje i održavanje.

Najzahvalnije biljke za uzgoj u kuhinji su bosiljak, vlasac, metvica (menta), estragon (glavočika, zmijina trava), ružmarin i peršin. I sami smo svašta pokušali posaditi u svojoj kuhinji. Nekada buja kao džungla, a nekada baš i nemamo sreće.

Iii za kraj – njegujte svoje biljke u domu, ipak one zaista unose život i zdravlje, a ukoliko s izborom koji smo izdvojili za vas niste zadovoljni i želite pak nešto drugo, možda dašak mora u vašoj kući/stanu – tu su lavande, a možete ih pronaći po iznimno povoljnoj, akcijskoj cijeni na MojaAkcija.hr.

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Izolirka – na jednom mjestu sve što Vam treba za gradnju!

Ponosni su što većina kupaca koji su kupovali kod njih, ostaju kod njih, a preporuka drugim investitorima osigurala im je dugoročno poslovanje i proširenje poslovanja na osam poslovnica širom Slavonije i Baranje

Zavirite u Izolirka jesenski katalog i sigurno ćete pronaći inspiraciju za svoje  građevinske projekte. Planirate gradnju, adaptaciju ili dekoraciju svog […]

Studenac preuzima još jednu tvrtku, imat će čak 1200 trgovina

U Studencu radi 3060 ljudi čija je prosječna neto plaća prošle godine bila 858 eura

Kako doznajemo, Studenac kupuje bjelovarski trgovački lanac Špar koji ima 40 dućana te posluje na području bjelovarske, koprivničke i zagrebačke županije. Sve je već […]

Omis, 180520.
Michal Wojciech Senczuk, predsjednik uprave trgovackog lanca Studenac, pozira u svom uredu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pemo i Lonia postaju Studenac

Započeo je proces integracije i preuređenja prodavaonica Pema i Lonije u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj

Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s […]

Close