031 325 879 | marketing@mojaakcija.hr

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

Koliko god prekrasni, moderni ukrasi bili domovima i koliko god varijacija na temu postojalo – jedno je sigurno, ništa ne može nadmašiti prirodni cvijet koji je i najzdraviji izbor, evo zašto..

Priroda naša svagdašnja! Koliko god prekrasni, moderni ukrasi bili estetski privlačni u našim domovima i koliko god varijacija na temu postoji – jedno je sigurno, ništa ne može nadmašiti prirodni cvijet koji je najljepši ukras, ali i najzdraviji izbor iz više razloga. Razloga zbog kojih na cvijeće u našem domu možemo gledati kao na čuvare našeg zdravlja, uistinu je mnogo. Između ostalog, ono pročišćava zrak, upija elektromagnetska zračenja, umanjuje stres, širi pozitivnu energiju, štiti nas od buke, uljepšava prostor, suzbija neugodne mirise…

Biljke pročišćuju i osvježuju zrak tako što filtriraju ugljični dioksid koji izdišemo, kao i razne toksične tvari prisutne u zatvorenom prostoru, a proizvode kisik. Jedno od istraživanja vezanih uz uporabu sobnih biljaka u svrhu pročišćavanja i osvježavanja zraka provela je NASA ranih 90-tih godina prošlog stoljeća.

Svaka od testiranih biljaka, u razdoblju od 2 godine, na uobičajeni je način uzgajana u zasebnoj komori od pleksiglasa, u klimi kakva prevladava u domu ili u uredu. U te komore, svakodnevno bi se ubacila točno određena količina zagađivača, a nakon 24 sata, izmjerila bi se količina štetnih tvari u zraku, te usporedila s količinom izmjerenom prije zagađivanja. Vjerovali ili ne, pojedine sobne biljke, u roku od 24 sata, mogu ukloniti i do 90 posto različitih toksičnih tvari iz prostorija u kojima živimo ili radimo.
Posvetite se, izaberite, čuvajte! Koji je najbolji izbor biljki za vaš dom? Evo prijedloga…

Sanseverija ili ‘svekrvin jezik’

Ova biljka ća vam dopustiti da budete najljeniji vlasnik biljke na svijetu. Ne traže posebnu njegu i trebaju malo vode, a jednako im dobro odgovaraju zatvoreni i otvoreni prostori.

Klorofitum

Porijeklom iz Južne Afrike idealna je za početnike jer dobro podnosi neredovito zalijevanje. Iako voli svijetle pozicije, uspijeva i u sjeni. Čisti prostor od ksilena, ugljičnog dioksida i formaldehida.

Dracena

Jedna od najpoznatijih Dracena je zasigurno Dracaena fragrans koja je još poznata kao drvo života. Dobro podnosi slabo osvijetljena mjesta, ne odgovara joj temperatura niža od 16 stupnjeva niti učestalo zalijevanje tijekom zimskih mjeseci. Čisti prostor od formaldehida.

Orhideje, tulipani, krizanteme i gerberi su korisne su biljke u stanu jer imaju sposobnost upijanja štetnih tvari. Ove biljke utječu i na psihu popravljajući raspoloženje jer lijepo izgledaju i daju poseban izgled prostoriji u kojoj boravite.

Kuhinja

Uzgajanje začinskih biljaka (koje su najčešći izbor za kuhinju) odličan je način da cijelu godinu uživate u svježim mirisima i aromama, a jedan od važnijih trikova koje trebate znati prije nego što krenete u akciju kupovine i sadnje jest – birajte biljke koje su jednostavne za uzgajanje i održavanje.

Najzahvalnije biljke za uzgoj u kuhinji su bosiljak, vlasac, metvica (menta), estragon (glavočika, zmijina trava), ružmarin i peršin. I sami smo svašta pokušali posaditi u svojoj kuhinji. Nekada buja kao džungla, a nekada baš i nemamo sreće.

Iii za kraj – njegujte svoje biljke u domu, ipak one zaista unose život i zdravlje, a ukoliko s izborom koji smo izdvojili za vas niste zadovoljni i želite pak nešto drugo, možda dašak mora u vašoj kući/stanu – tu su lavande, a možete ih pronaći po iznimno povoljnoj, akcijskoj cijeni na MojaAkcija.hr.

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Rashladni uređaji – Vaši najbolji ljetni saveznici

Vruće Vam je, uznojeni ste i nervozni, ne možete raditi niti se naspavati – rashladni uređaji su najbolje rješenje Vašeg […]

Mi spavamo dobro, a Vi?

Trećinu dana spavamo! Činimo li to kako valja? Jeste li ikada izračunali koliko vremena spavamo? Znanstveni tvrde da trećinu života […]

Lakše je graditi s Izolirkom – sve za gradnju na jednom mjestu!

Lakše je graditi s Izolirkom – od temelja do okućnice! Ne upuštajte se u gradnju sami, jer lakše je graditi […]

Close