Moja Akcija logo

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

091 253 9559 | marketing@mojaakcija.hr

Glatka stopala su jednako važna kao i besprijekorni lak za nokte …

Budući da se pakiraju u debelim vunenim čarapama i čizmama, nespretne noge, ružna stopala i nokti mogu se vrlo lako skrivati. Dakako, ne kažemo da zimi trebate zanemariti higijenu i njegu stopala te depilaciju, ali činjenica je kako se zimi svi malo ulijenimo, posebice oko depiliranja… Uz naše savjete to i ne mora biti velika tlaka!

Također, posebno je razumljivo kako mnoge žene zbog ‘stiske’ na bankovnom računu, ali i ‘stiske’ s vremenom i svim ostalim obavezama koje nas gone kroz dan, kako još pronaći vremena i novca za odlazak kozmetičarki? Budite sami svoji majstori! Evo i kako…

Pedikura kod kuće

Najprije odstranite ostatke laka sa uljnim odstranjivačem laka za nokte. Napunite kadicu toplom vodom, dodajte šampon ili gel za tuširanje koji će najbolje omekšati tvrde natiske na vašim stopalima. Zašto? Zato jer odumrle stanice kože i dalje sadrže keratin koji u doticaju sa lužinom bubri te ih je lakše ukloniti.

U pripremljenu kupku možete dodati i nekoliko kapi etričnog ulja lavande, čajevaca ili eukaliptusa koji djeluju antibakterijski i pouzdani su antimikotici. Uronite noge u kupku i ostavite ih tako 15 minuta.

Glatka stopala su jednako važna kao i besprijekorni lak za nokte jer će uklanjanje zadebljanja pomoći u spriječavanju većih nakupina kože, a kasnije i pucanja kože. Kako biste to postigli potrebno je uložiti malo truda. Nemojte koristiti žilete jer bi oni mogli ozlijediti donje slojeve kože.

Posebnu pažnju obratite na područje između prstiju – ono je najpodložnije razvoju gljivičnih oboljenja zbog čega ga trebate dobro osušiti.

Depilacija

Lakše je posjetiti kozmetički salon, stisnuti zube i pustiti da vas kozmetičarka depilira u nekoliko stručnih poteza. Ipak, recesija ili nedostatak vremena zove na depiliranje kod kuće, a kako se “urediti” bez ozljeda, ožiljaka, nadražene kože i patnje možete saznati u nastavku.

Kako depiliranje s voskom ne bi postalo vaša horor priča iz WC-a, razmislite o tom je li depiliranje kod kuće pravo rješenje za vas. Naime, ako imate osjetljivu kožu ili želite depilirati područje s madežima ili osipom, bolje taj posao ostavite stručnjacima kako ne bi došlo do povrede.

Pripazite na vosak nije prevruć da vam ne bi opekao kožu i napravio veći problem od nekoliko dlačica. Vosak nanosite u smjeru rasta dlačica. Ako je u patroni samo povucite po koži, a ako ga nanosite aplikatorom probajte da sloj bude što tanji. Traku povucite u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Nakon depilacije nanesite odgovarajuću kremu, losion ili gel. Najbolje od aloa vere. Ostatak voska s kože možete skinuti s nekim uljem. Nikad se ne depilirajte nakon sunčanja ili solarija. Koža je onda osjetljivija i možete je oštetiti.
Kad vam se koža potpuno smiri, napravite lagani piling, kako bi odstranili odumrlu kožu i spriječili urastanje dlačica.

Pričekajte barem 24 sata prije sunčanja, kupanja u moru, ili javim bazenima, da ne bi došlo do infekcija. Između depilacija voskom trebali biste pričekati četiri tjedna, odnosno depilirati se jednom mjesečno, kako bi dlačice dovoljno narasle da se vosak ima za što primiti. Dlačice na bikiniju i nogama spremne su za depilaciju kada su duge pola centimetra, a grublje dlačice trebaju biti dugačke 1 centimetar.

Kako izbjeći najčešće greške koje činimo kod depilacije i brijanja, doznajte na NacionalniPortal.hr
E tako… Sad kad ste poslušali sve ove savjete, spremni ste za šetnjicu u sandalama i lepršavoj haljinici uz MojuAkciju.hr!

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Izolirka – na jednom mjestu sve što Vam treba za gradnju!

Ponosni su što većina kupaca koji su kupovali kod njih, ostaju kod njih, a preporuka drugim investitorima osigurala im je dugoročno poslovanje i proširenje poslovanja na osam poslovnica širom Slavonije i Baranje

Zavirite u Izolirka jesenski katalog i sigurno ćete pronaći inspiraciju za svoje  građevinske projekte. Planirate gradnju, adaptaciju ili dekoraciju svog […]

Studenac preuzima još jednu tvrtku, imat će čak 1200 trgovina

U Studencu radi 3060 ljudi čija je prosječna neto plaća prošle godine bila 858 eura

Kako doznajemo, Studenac kupuje bjelovarski trgovački lanac Špar koji ima 40 dućana te posluje na području bjelovarske, koprivničke i zagrebačke županije. Sve je već […]

Omis, 180520.
Michal Wojciech Senczuk, predsjednik uprave trgovackog lanca Studenac, pozira u svom uredu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pemo i Lonia postaju Studenac

Započeo je proces integracije i preuređenja prodavaonica Pema i Lonije u jedan od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj

Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s […]

Close