031 325 879 | marketing@mojaakcija.hr

Za Vas objavljujemo isključivo proizvode na akciji!

Blagdan Svetog Nikole – pune čizmice za dječji osmijeh

Blagdan Svetog Nikole jedan je od blagdana koji najviše vesele djecu. Ovaj svetac koji se štuje u cijelom kršćanskom svijetu poznat je kao zaštitnik djece i pomoraca. Cijeli svoj život podredio je pomaganju svima koji žive u neimaštini.

Malo ljudi zna da je Sveti Nikola preteča komercijaliziranog, veselog lika Djede Božićnjaka. Umjesto poklona ispod bora, darovi Vas čekaju u čizmicama, ako ste ih očistili i bili dobri. Ako niste, čeka Vas šiba. Kako je točno došlo do običaja darivanja ne zna se. Prva priča kaže da je otac tri siromašne kćeri odlučio trgovati njihovom ljepotom kako bi skupio miraz za njihovu udaju. Sv. Nikola je doznao za tu nakanu, te mu je u noći ubacio kroz prozor vrećicu sa zlatnicima. Kada je sv. Nikola ubacivao novac za najmlađu kćer otac je potrčao za njim i tako otkrio tko ga dariva. Druga priča je, isto tako o velikodušnosti biskupa. Nikola je tako siromašnoj djeci ubacivao darove kroz prozor da ih razveseli. Nakon njegove smrti, majke koje nisu htjele razočarati djecu, nastavile su tradiciju darivanja.

Darujte i Vi svoju djecu i izmamite osmjehe na njihova lica. Čokoladne figurice, čokolade, slatkiši i grickalice u prigodnim pakiranjima, igračke – bitno da su čizmice pune. Trgovački centri diljem svijeta nude veliki izbor slatkiša i igračaka, čizmica i dekoracija koje će ovaj blagdan učiniti posebnim.
Više informacija o proizvodima doznajte iz kataloga i u kategoriji dječji kutak.

VIŠE IZ KATEGORIJE Novosti

Kolačići, kolačići… mirisi božićnih kolača u vašem domu

Kolačići, kolačići...

Kolačići za najslađi blagdan Blagdani su nam pred vratima, a ništa ih ne obilježava tako kao mirisni kolačići. Keksići, gužvare, […]

Računala, tableti i smartphoni – pokloni za čarobni Božić

Računala, tableti i smartphoni – iznenadite svoje najmilije poklonom koji će ih zaista obradovati! Računala, tableti, smartphoni, playstation visoko su […]

Ho, ho, ho, hoću to…

Ho, ho, ho, hoću to… sve što možete poželjeti za najljepše blagdane Kada čujete prvo “ho, ho, ho” vrijeme je […]

Close